Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S kräver att Nordea hamnar i frysboxen

Nyheter | 17/11/2008 13:58

Eneroth lägger fram kraven under mötet i morgon.

Socialdemokraterna är berörda av finanskrisen och kräver nu att regeringen ser över sina föräljningsplaner. Planerna att sälja bolåneföretaget SBAB och statens innehav i Nordea bör stoppas, enligt partiet. Kraven presenteras under morgondagens möte i näringsutskottet.

– Det är ansvarslöst att regeringen under en allvarlig finansiell kris inte tydligt markerar att staten ska behålla innehavet i Nordea och SBAB. Statens ägande i dessa banker bidrar till ökad stabilitet, säger socialdemokraternas näringspolitiske talesman Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna pekar på den prispress på räntorna som SBAB tvingat fram. Riksdagens utredningstjänst har tidigare visat på att bolåneföretaget bidragit till att en familj med ett lån på två miljoner kronor på sin bostadsrätt har sparat omkring 14 000 kronor årligen.

Skrivet av: