- Foto: Privat

56-åring misshandlade småtjejer - skyller på nödvärn

Gick loss på en ung flicka med knytnävsslag i magen: "Jag måste markera."


VISBY. En 56-årig man står åtalad efter en riktig rallarfajt - med små barn. Mannen skyller på att han kände sig hotad av "ungdomsgänget". Gänget bestod av två 14-åriga flickor och en 12-årig pojke.

De inblandades uppgifter går dramatiskt isär, skriver Gotlands Allehanda.

Den 12-årige pojken fick en rejäl smäll i ansiktet - vilket bland annat resulterade i en näsfraktur. En 14-årig flicka fick ett knytnävsslag i bröstkorgen och ådrog sig en revbensfraktur. Den andra flickan fick ett knytnävsslag i magen.

Hävdar nödvärn

Men 56-åringen menar att det var ungdomarna som hotade honom. Mannen hävdar att han såg ungdomarna försöka bryta sig in på Konsumbutiken vid Gråbo torg i Visby.

Han hade hämtat en pizza på kvarterskrogen vid Gråbo centrum. I höjd med Konsum såg han ungdomarna.

Enligt mannen försökte en av tjejerna få in en fot mellan glasdörrarna till Konsumbutiken. Hon sprang därifrån när hon upptäckte att 56-åringen såg förloppet.

Men enligt undomarna gick han fram till dem och sa:

- Hej, jävla tjejer!

Varpå han slog en av dem i magen. Därpå gav han sig på de andra med knuffar och slag varpå han försvann från platsen.

Denna version stöds också av vittnen på platsen.

Laddat läge

56-åringen däremot menar att situationen var laddad efter att han sett dem försöka bryta sig in på Konsum och att han hörde hur någon sa "Se där kommer gubben".

56-åringen uppger i förhör att han var rädd när de ställde sig i vägen för honom och säger att "jag måste markera så de ger fan i mig". Därför slog han till en av tjejerna och svängde armen bakåt varpå han träffade en annan.

I ett sms till en bekant - som ska höras under rättegången - skrev 56-åringen kort efter händelsen att han "smashat två småtjejer som stod i vägen".

/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!