Se upp för mobilspionage

Kvinna blev spionerad på - via mobilen.


En kvinna från Helsingborg som en längre tid känt sig övervakad hittade ett spionprogram i sin mobiltelefon. Genom programmet har någon kollat kvinnans sms och samtal - även var hon befunnit sig har varit möjligt att följa via telefonens gps.

Kvinnan fattade misstankar mot sin före detta man och gjorde en anmälan.

– Jag har förstått att han känt till var jag befunnit mig och vad jag gjort. Nu inser jag hur han kunnat veta det, säger hon, uppger Helsingborgs Dagblad.

När kvinnan lämnade in mobilen till polisen kunde de konstatera att spionprogrammet fanns där. Polisen har ännu ingen misstänkt men brottet rubriceras som ofredande, dataintrång och olovlig avlyssning.

– Jag har bara hört talas om sånt här på film, säger kammaråklagare Kerstin Eriksson, uppger Helsingborgs Dagblad.

Vill man undvika att själv bli utsatt rekommenderas det att man håller ögonen på sin mobil samt att man undviker svartsjuka partners.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.