Välgörenhetsgalan är passé

- 22/11/2008, 21:00 -

Musikhjälpens programledare intar torgen för att väcka engagemanget.

Vinterhalvåret följs av den ena välgörenhetsgalan efter den andra. Glammigt och godhjärtat ska det vara. Men nu kommer SVT, SR och Radiohjälpen med ett nytt koncept.

Direktsändning sex dygn i sträck från Gustav Adolfs Torg i Malmö.

Musikhjälpen bygger upp en specieldesignad studio med två glasväggar mitt i julruschen. Förbipasserande kan sedan stanna till och titta in samt prata med tre välkända programledare. Det blir Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi och Henrik Torehammar som pryder Malmö torg i sex dagar inlåsta i studion. Och det utan mat.

–Jag har aldrig bott i en bur. Jag är rädd för musik. Jag känner inte de andra. Det låter som bra radio! Och så känns det bra "to use your powers for good", säger Henrik Torehammar till SVT.

Det kommer sammanlagt bli 144 timmar direktsändning. Både på radio och teve.

–Ofta innebär insamlingsgalor att det är stort och glittrigt. Det är bra det med. De brukar ju få in mycket pengar, säger Kitty Jutbring till SVT .

–Men det här tror jag engagerar mer. Det inkluderar en bredare publik.

Insamlingen riktar sig på att samla in pengar till de många humanitära katastrofer som världen glömt att berätta om. Man hoppas även på att engagera grupper som inte haft råd eller större intresse av att bidra med sin hjälp. Många små bidrag ska göra stor skillnad.

Den som vill göra en god gärning får dessutom en låt på köpet. Man önskar en låt via sms, mms eller webben, skänker en liten slant och får sin favoritlåt uppspelad.

Insamlingen pågår mellan 13 och 19 december.

Skrivet av: