Skott vid lyxbröllopet

- 23/11/2008, 09:23 -

Patronhylsa hittades bara ett stenkast från kändisbröllopet i natt.

Medan bröllopsgästerna festade som allra bäst inne på Elite Park Hotell i centrala Göteborg hörde vakterna ett skott avlossas utanför.

Bara 150 meter från lyxhotellet, där miljardären Charles Simony festade med sin nyblivna hustru Lisa Persdotter, hittade polisen en patronhylsa.

Polisen skärpte omedelbart säkerheten runt den extremt kändistäta festen med prominenta gäster som bland andra Bill Gates på plats, och folk som Mick Jagger och Elton John på gästlistan.

– Nu skärper vi uppmärksamheten kring området, berättar poliskommissarien Joakim Sjöström för GT.

Det var vid halv ett-tiden natten mot söndag som en mörkklädd person avlossade ett pistolskott i korsningen Geijersgatan och Avenyn i centrala Göteborg.

Om skottet var riktat mot Elite Park på andra sidan gatan, eller om det var avsett för någon människa var i natt oklart.

Personen försvann springande uppåt Geijersgatan efter skottet.

– Vi har inga kulhål och vi har inte hittat några skadade, men vi har hittat en hylsa, säger kommissarie Joakim Sjöström till GT.

Polishundar sökte av området, men kunde inte få upp något spår efter personen som skjutit. Det är oklart om det var en man eller kvinna som höll i vapnet.

Man vet heller inget om huruvida skottlossningen hade något samband med den kändistäta och mycket uppmärksammade bröllopsfesten som pågick för fullt alldeles intill.

– Jag har varit i kontakt med säkerhetschefer, och det har inte inkommit några hot eller annat konstigt, säger Joakim Sjöström. Men vi skärper uppmärksamheten kring området ändå.

Men någon extra polisförstärkning var inte aktuellt.

- Nej, men det är klart om vi hade hittat skadade människor hade vi naturligtvis lagt upp det på lite annat vis, säger Joakim Sjöström.

I nuläget finns ingenting som tyder på att någon person blivit träffad av pistolskottet.

- Inte i nuläget. I så fall borde folk ha hört av sig och vi har bett sjukhusen skärpa uppmärksamheten på om det kommer in någon med skottskador.

Patronhylsan är beslagtagen och kommer att skickas till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

- Det går att lägga pussel även med hylsor och det blir väldigt specifika mönster även på dem, säger Joakim Sjöström till GT.

Skrivet av: