Fler drogpåverkade förare grips

Polisen i Stockholms län blir allt bättre på att gripa drogpåverkade förare.


I Stockholms län greps 592 personer misstänkta för drograttfylleri under 2002. År 2007 hade denna siffra stigit till 2319, en siffra som nästan fyrdubblats.

Mellan januari och oktober i år har Stockhomspolisen tagit 2097 personer misstänkta för att ha kört påverkade av narkotika.

– Poliserna har blivit bättre på att bedöma om en person är påverkad av droger. Utbildningen har förbättrats, säger Anders Svensson, planeringsdirektör vid operativa trafikenheten för polisen i Stockholms län, skriver Metro.

Svensson tillägger att mörkertalet är otroligt stort. Poliser använder sig av ficklampor för att lysa i ögonen på den som misstänkts ha tagit droger. Vid drogpåverkan förstoras pupillerna och kan ge vägledning om personen är påverkad.

Anders Svensson tror inte att antal drograttfulla är fler i dag än tidigare. Han tror snarare att det beror på att polis har blivit bättre att avslöja dem, skriver Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.