Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fler drogpåverkade förare grips

Nyheter | 26/11/2008 06:43

Polisen i Stockholms län blir allt bättre på att gripa drogpåverkade förare.

I Stockholms län greps 592 personer misstänkta för drograttfylleri under 2002. År 2007 hade denna siffra stigit till 2319, en siffra som nästan fyrdubblats.

Mellan januari och oktober i år har Stockhomspolisen tagit 2097 personer misstänkta för att ha kört påverkade av narkotika.

– Poliserna har blivit bättre på att bedöma om en person är påverkad av droger. Utbildningen har förbättrats, säger Anders Svensson, planeringsdirektör vid operativa trafikenheten för polisen i Stockholms län, skriver Metro.

Svensson tillägger att mörkertalet är otroligt stort. Poliser använder sig av ficklampor för att lysa i ögonen på den som misstänkts ha tagit droger. Vid drogpåverkan förstoras pupillerna och kan ge vägledning om personen är påverkad.

Anders Svensson tror inte att antal drograttfulla är fler i dag än tidigare. Han tror snarare att det beror på att polis har blivit bättre att avslöja dem, skriver Metro.

Skrivet av: