Lördag 2 Jul
Stockholm

Skatteverket granskar Bildts affärer

Skatteexperterna riktar in sig på utrikesministern: "Vi ska gå till botten med det här".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Byråkraterna på Skatteverket lägger full kraft på att granska Bildts förehavanden. Uppgifterna om att utrikesministerns ukrainska barnflicka inte betalar skatt i Sverige, trots att hon är folkbokförd i landet, har väckt myndighetens intresse. Nu är Bildts affärer topprioritet.

– Vi ska gå till botten med det här, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverkets huvudkontor, till Aftonbladet.

Sedan tidigare har Anna Maria Corazza Bildt skrivit till arbetsförmedlingen om att hon är arbetsgivare åt barnflickan. Därför har Migrationsverket gett henne uppehålls- och arbetstillstånd. Däremot har uppgifterna inte varit kända för andra myndigheter.

– Vare sig Carl Bildt eller Anna Maria Corazza Bildt är registrerade som arbetsgivare, säger Björn Olof Petersson, rättslig expert på Skatteverket.

I går gick utrikesministern till hård attack mot kvällspressen och Aftonbladet, som han anser sprider felaktiga rykten om hans barnflicka. Själv menar Bildt att allt har gått korrekt till.

Skatteverket har i dagsläget inga uppgifter om barnflickan.

– Hur är det med den här personen, är hon här eller är hon inte? Vi vet ju ingenting. Det är mycket som är oklart, vi har ju bara fragment. Så vi måste reda ut det här, det märker man ju tydligt, säger Bank Thörnroos till Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.