Fem åtalade för 19 kilo heroin

Fem män åtalades i dag i Malmö för hantering av drygt 19 kilo heroin. (TT)


Fem män åtalades i dag i Malmö för hantering av drygt 19 kilo heroin. Hälften av narkotikan beslagtogs av polisen i Serbien.

Heroinet var då på väg till Sverige med bil. Resten av narkotikan lade polisen vantarna på vid ett tillslag i ett bussgarage i Norrköping.

Enligt kammaråklagare Kristina Ehrenborg Staffas var merparten av narkotikan avsedd för den norska marknaden.

När kuriren greps i Nis i Serbien den 9 september i fjol började de två männen bakom transporten, en 26-åring och en 34-åring, omedelbart att planera för en ny leverans till Sverige.

Den skickades med en buss från ett bolag ägt av en 53-åring i Norrköping. Det var när bussen, som gick i trafik med passagerare mellan Sverige och Balkan, kom till Norrköping den 16 november förra året som polisens piketstyrka från Malmö slog till mot bussgaraget i ett industriområde i Norrköping. Två män, bussägarens 27-årige son och en 47-årig man, greps. Den senare var mottagare av partiet. Då hade narkotikan, 9,9 kilo, placerats i 47-åringens bil för vidare transport till Norge.

En man i Norge är häktad i sin frånvaro misstänkt för inblandning, säger Kristina Ehrenborg Staffas till TT

Samma dag greps 26-åringen och 34-åringen i Malmö. Drygt en månad senare kunde 53-åringen gripas. Alla fem har suttit häktade sedan de greps. Aktionen leddes av länskriminalen i Skåne och gjordes i samarbete med Rikskriminalpolisen och narkotikaroteln i Östergötlands län.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!