Wayne's Coffee till Norge

Den svenska kafékedjan trotsar finanskrisen och expanderar i Norge.


Wayne's Coffee stoppas inte av lågkonjukturen utan expanderar nu i Norge. Kedjan öppnar fyra nya kaféhus i landet och har förvärvat norska kedjan Kaffe & Krem.

– De här butikerna håller vi på att konvertera i rask takt nu. Så vi öppnar tre butiker inom loppet av en månad och den fjärde kommer i februari nästa år, säger Anders Stål, enligt Di.

Anders Stål vill inte gå in på prislappen för den norska etableringen av kaféerna.

– Vi har gått in med fördelaktiga villkor, så kan vi säga. Om man går in på en ny marknad försöker man ju göra det så klokt som möjligt. Vi har en plan för den här lanseringen, men vi måste givetvis titta på vad som händer i ekonomin i övrigt och vi måste bekanta oss med hur den norska kundens köpbeteende ser ut, menar Stål.

Kedjan har valt att gå in i Norge då möjligheten dök upp, samtidigt som man har bra kontakter i landet. Dessutom finns det inte så många hotande konkurrenter i Norge.

Nu är det 15 år sedan Wayne's Coffee för första gången slog upp portarna för sina kunder. Nu finns företaget i Finland, Estland, Ryssland, Polen och Danmark, skriver Di.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!