Lundqvist rasade mot advokaten

Skådespelerskan Maria Lundqvist höjde rösten flera gånger och gjorde flera verbala utfall mot Tito Beltrans försvarare när hovrättsförhandlingarna fortsatte.


Hårda ord i hovrätten i dag. Maria Lundqvist pressades ordentligt av Tito Beltrans advokat Thomas Nilsson henne bland annat om hennes ordval när hovrättsförhandlingarna fortsatte på måndagen i Göteborg.

– Jag känner som vore det jag som sitter på den anklagades bänk.

Nilsson gick hårt åt henne bland annat i frågan om hon sagt att hennes barnflicka hade våldtagits av Tito Beltran eller om hon sagt att han "satt på" barnflickan.

– Jag tycker du är oförskämd, du avbryter mig och du sitter där och svamlar sa Nilsson till Lundqvist.

– Jag vet att han bara gör sitt jobb, men han vill få mig ur spel. Men jag var tvungen att höja rösten. Det är en ganska spänd situation att sitta där och känna sig ifrågasatt. Men jag har ingen anledning att föra någon sanning bakom ljuset. Jag sitter inte och ljuger eller hittar på. Men det är däremot väldigt svårt att så här långt efteråt exakt komma i håg alla ordval och valörer av ord, säger Lundqvist enligt TT.

– Men det är en så viktig sak Tito Beltran är anklagad för. Jag tror att de som dömer inte hakar upp sig på det Thomas Nilsson säger, uppger skådespelerskan.

Många har undrat varför det tog åtta år för barnflickan att polisanmäla händelsen. Maria Lundvist svarar.

– Jag tror att det är en blandning mellan att flera år har gått och att den värsta förnedringen och rädslan har gått över. Men också fallet i Varberg, där Beltran friats i tingsrätten för att ha förgripit sig på en minderårig flicka, kan ha väckt hennes kraft att faktiskt svara upp på det som hände henne själv.

Skrivet av:

Senaste nytt

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad händer då om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

1 timme sedan
"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.