Stockholm

Tejptrick för att vräka sjuk kvinna

Cancersjuk kvinna hotas av vräkning.(TT)


Läs mer

Det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö vill vräka en multisjuk 69-årig kvinna. För att samla bevis på att hon inte bor tillräckligt mycket i sin lägenhet satte bolaget tejp på hennes ytterdörr.

MKB hävdar sin rätt att enligt hyreslagen säga upp en person som inte behöver sin lägenhet.

Nu prövas ärendet i hyresnämnden och kvinnan, som har betalat sin hyra i tid, berättar att hon är på sjukhus flera gånger om året och ibland bor hos barn eller barnbarn, skriver Sydsvenskan.

Flera tjänstemän från MKB vittnade om flera tillfällen när de har knackat på hennes dörr - utan att någon öppnar.

– Jag hör att någon knackar men jag är rädd. Jag öppnar aldrig dörren. Mina barn har egna nycklar, sade hon inför nämnden.

Förutom att kontrollera kvinnans elförbrukning har MBK också vid flera tillfällen smygplomberat hennes lägenhetsdörr med tejp för att kontrollera hur ofta hon går in och ut.

– Jag tror att det här är något jag lärde mig i Perry Mason. Det är en klassiker i branschen. Man sätter genomskinlig tejp som inte syns mellan dörr och karm, säger MKB:s juridiska samordnare Bernt Waldermansson till Sydsvenskan.

69-åringen säger sig inte ha sett någon tejp. Hon har bland annat cancer och förstår inte varför hon inte lämnas i fred.

Perry Mason är en tv-serie om en klassisk amerikans brottsmålsadvokat.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.