Torsdag 5 Aug
Stockholm

Knivmördaren ringde hem

Morddömde 33-åringen har för avsikt att lämna in sig under fredagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Den dömde 33-åringen, som mördade en 50-åring med kniv och skar hans sambo, är fortfarande på fri fot. Trots att han endast hade ett halvår kvar av straffet rymde Farstamördaren i går från sin permission. Hans två övervakare, som han åt lunch med, hade ingen uppfattning om vart han tog vägen i anslutning till Hötorgsgaraget i centrala Stockholm.

– Vi ser ingen anledning att varna för honom, säger Fredrik Eriksson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Nya uppgifter visar att mördaren, som är intagen på Norrtäljeanstalten, i går ringde till en familjemedlem och berättade att han skulle lämna över sig under fredagen (i dag). Övervakaren Per Nordqvist förstår 33-åringens agerande.

– Tänk en som suttit i nästan tio år som bara har sex timmars permission åt gången. Han kommer allt närmare det han måste konfrontera, men han får inte det stöd han behöver från kriminalvården för att slussas ut. Jag förstår hans frustration, säger han till Expressen.

Tidigt under fredagsmorgonen hade 33-åringen fortfarande inte hört av sig till polisen. Han är dömd sedan 2000 till 14 års fängelse för mord på en 50-åringen och för mordförsök på 50-åringens sambo.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela