Stockholm

"Jag såg Baby Peter torteras"

En tonårsflicka bevittnade tortyren mot Baby Peter.


Läs mer

En 16-årig tonårsflicka var med de sista veckorna i Baby Peters liv. Hon bevittnade misshandeln och den vidriga tortyr som Baby Peter utsattes för dagligen. Flickan, som kallar sig själv för Mary, berättar nu om sin ångest i en exklusiv intervju för brittiska News Of The World. Om den ånger hon idag känner för att hon inte slog larm eller gjorde något för att rädda Baby Peter.

Mary, 16, rymde hemifrån för att leva tillsammans med den pedofildömde Jason Owen, 36. Jason var inneboende hos Baby Peters mamma och Baby Peters styvfar.

– Det var vidrigt. Jag var livrädd för Peters styvpappa. Han var så elak. Han tvingade Peter att hälsa på honom med sieg heil... Peters ögon tårades så fort han såg sin styvpappa. Han var så liten. Så rädd och tystlåten. Han skrattade aldrig. Hur skulle han kunna?

Minnena hemsöker Mary. Hon drömmer mardrömmar. Hon har försökt ta sitt eget liv. Nu berättar hon, som enda vittne, om de fruktansvärda händelserna. Mary avslöjar om hur socialarbetarna –som besökte familjens hem över 60 gånger –gång på gång missade Baby Peters skador. Men Mary såg.

– Några dagar innan han dog så tog vi en promenad i skogen. Lille Peter bara föll ihop. Han kunde inte gå och knappt stå. Men hans styvfar bara slängde ner honom i vagnen igen. Efter det såg jag aldrig Peter gå eller stå på egen hand.

Då var Peters ryggrad och flera revben brutna.

Den 3:e augusti 2007 var den sista dagen i Baby Peters liv. Trots att Mary har blockerat vissa fragment från den dagen, så minns hon kristallklart hur familjen reagerade på bebisens död.

– Jason (den inneboende, reds. anm) försökte återuppliva Peter med mun-mot-mun metoden. Han grät hysteriskt. Peters mamma brydde sig inte ett dugg. Hon fönade håret och sminkade sig i väntan på ambulansen. Peters styvpappa brydde sig inte heller. Han stod bara helt still. Rörde inte ett finger.

Skrivet av:

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.