Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis söker efter nedgrävda lik

- 03/01/2009, 06:34 -

Enligt ett tips ska de två försvunna småbarnspapporna ligga nedgrävda i Mellerud. Polisen har inkallat grävmaskiner för att rubba grushögarna.

De misstänka gravarna i Mellerud har fortfarande inte kunnat bekräftas. Polisen har inkallat grävmaskiner för att rubba de två stenhårda grushögarna.

– Jag har lovat mina kollegor att vi ska ha ett svar om det är en grav eller inte klockan 14.00, så vid tre kommer vi med stor säkerhet kunna meddela om några eventuella fynd, säger kriminalkommisarien Thord Haraldsson till Nyheter24.

Det var den 13 oktober som den 41-årige familjefadern Peter Larsson försvann från sitt hem i Lycksele. Villans dörr visade tecken på att någon tvingat sig in i huset. Oroande grannar hörde bildörrar smälla igen. Sedan en bil som fräste i väg från platsen i full fart.

Några veckor tidigare, den 26 september, försvann ytterligare en 31-årig man, Daniel Olsson, från sitt hem i Uddevalla. Polis inledde snabbt en mordutredning, då man inte hört från mannen på fyra dagar.

De försvunna männen arbetade båda som företagare i byggbranschen. Dessutom hanterade de bägge stora pengar och hade skulder. Periodvis hade de levt under hot. Polis misstänkte snabbt ett samband mellan småbarnspappornas försvinnande och tror att de förts bort och mördats av något kriminellt gäng.

Olsson hade sedan tidigare varit i kontakt med Bandidos för att driva in en skuld. Han stod också åtalad i en mångmiljonhärva som förmedlade svart arbetskraft.

Nu misstänker man att gäng som Hells Angels eller Bandidos är inblandade i händelsen, då det inte är ovanligt att de kan kopplas till härvor med svart arbetskraft.

– Det finns gänginblandning med i bilden av utredningen. Men ännu kan vi inte peka mot något specifikt kriminellt gäng, menar kriminalkommisarien Thord Haraldsson, enligt GT.

Trots en lockande belöning på 100 000 kronor till den som sitter på värdefull information har ingen vågat träda fram. Familjerna har länge befunnit sig i stor ovisshet och inga tips som kommit in till polisen under hösten har lett till något nytt spår av de försvunna papporna.

– Sannolikheten är stor för att de är nedgrävda någonstans, menade polisprofessor Leif GW Persson i teveprogrammet Efterlyst.

Nu har man fått in ett tips om att männen skulle ligga nedgrävda i ett industriområde i Mellerud. Det var två kvinnor som befann sig i området för att titta på en fastighet när de upptäckte något som liknade en gravplats.

De båda gravarna är täckta med högar av gatsten och grus. Två enkla träkors är nedstuckna i dem, varav ett av männens namn är skrivet på det ena korset.

Bredvid gravarna ligger två facklor, samt en dunk av brandfarligt material. Gatstenen vid platsen är täckt av sot och stearin.

– När vi såg att det stod Daniels namn på det ena korset blev vi rädda. Vi tänkte genast på att det är personer som saknas i området. Det var en väldigt otäck stämning i lokalen. Det var inte barn som hade gjort det här, utan det såg väldigt professionellt ut, säger en av kvinnorna, skriver GT.

Platsen har spärrats av och undersöks i detta nu av polis och kriminaltekniker, skriver GP.

Skrivet av: