Biljakten slutade i Finland

En norsk biltjuv jagades av svensk polis över den finska gränsen.


GÄLLIVARE. När han närmade sig polisens rutinkontroll och bilarna före honom saktade in valde han i stället att sätta gasen i botten. Och plötsligt hade Gällivarepolisen en vild biljakt på halsen. Den tog vägen över Karesuando och slutade inte förrän både jagade och jägare hade korsat den finska gränsen.

Det var vid 01:17 på lördagsnatten som polisen försökte hejda föraren i centrala Gällivare, men han vägrade stanna. Och polisen följde efter honom ett par kilometer in i Finland där två män till slut kunde gripas och föras tillbaka till polisstationen i Gällivare.

Det visade sig där också att bilen var stulen i norska Tromsö och att de bägge rymlingarna också de var hemmahörande i Norge.

Föraren är misstänkt för stöld, drograttfylleri och ett antal trafikbrott. Passageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.