Onsdag 21 Apr
Stockholm

GW: Inkompetensen är skrämmande

Leif GW Persson sågar utredarna i fallet Thomas Quick.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För två år sedan gav justitiekansler Göran Lambertz höga betyg åt åklagare och polis för mordutredningarna mot Thomas Quick. Men nu menar han att man kan ha gått för fort fram.

– Lambertz inser att det kan bli ett resningsärende för honom senare och att han måste ta sig an det på ett helt annat sätt än tidigare, menar kriminologiprofessor Leif GW Persson, enligt Aftonbladet.

Enligt JK har alla gjort ett bra utredningsarbete och menar att ingen behöver ha fel i debatten. Man har bara kommit fram till olika slutsatser.

– Jag anser att Christer van der Kwast och Seppo Penttinen har gjort ett utomordentligt uselt jävla arbete. Inkompetensen är skrämmande. Jag tror inte de medvetet har bedragit domstolar och rättsstat. Jag tror möjligtvis att de har bedragit sig själva, säger GW Persson, som spenderat minst 3000 timmar åt fallen.

Enligt Lambertz finns det tre saker som tyder på hans skuld. Han är enhälligt dömd av fem domstolar, han hade kännedom om detaljer som bara mördaren kunde veta, och han är kapabel att mörda.

Men det tror inte GW Persson en sekund på.

– Han är en ganska patetisk gärningsman som själv springer och gråter hos polisen innan bläcket på anmälan har torkat. I de här gärningarna som han berättar om är han för fan Stålmannen. Och det är han inte, menar kriminologiprofessorn, skriver Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela