Israelbloggare till frän attack

Sparkade bloggaren Lennart Eriksson går till frän attack mot Migrationsverket.


Kriget i Gaza har fått minst sagt värdsliga följer. I synnerhet här i Sverige rasar debatten kring Israels intåg i det av Hamas kontrollerade Gaza. Medan hundratals palestinier dör, gatustrider utkämpas och bomberna faller, utspelar sig ett annat drama i Sverige.

Den pro-israeliske bloggaren och moderaten Lennart Eriksson, som fick sparken från sin post som chef på Migrationsverket, går nu till frän attack mot sin forne arbetsgivare och Hamas.

"För varför skulle bara de palestinska araberna i området ha rätten till en stat men inte judarna? Det är inte palestiniernas rätt till en egen stat som ifrågasätts; det är Israels rätt att existera. Därför måste man ställa sig på Israels sida i kampen för landets själva existens, och ta ställning mot dem som vill utplåna landet. Om staten Palestina hade existerat och stått inför hotet att utplånas genom angreppskrig, hade mitt ställningstagande lika självklart blivit att försvara landets rätt att existera.", skriver Lennart Eriksson i en ny debattartikel på Newsmill.

Samtidigt som han varit enhetschef på asylprövningen vid Migrationsverket har Lennart Eriksson alltså bloggat om konflikten mellan Israel och Palestina på sin blogg Sapere Aude. Där han passar på att kritisera Migrationsverket och sin forne chef Eugne Palmér.

"Som ni vet har Eugne Palmér på Migrationsverkets vägnar beslutat att använda bortåt 1,5 milj. kronor av skattebetalarnas pengar för att köpa sig fri från vad som borde vara en statstjänstemans oavvisliga plikt, nämligen skyldigheten att tillämpa demokratins och rättsstatens principer. Men sådana principer är tydligen bara strunt för Palmér - och därmed även för Migrationsverket så länge det får fortgå.", skriver Lennart Eriksson också på sin blogg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.