Heberlein går i självmordstankar

Manodepressiva Ann Heberlein gömmer sig i Köpenhamn.


MALMÖ. Författaren och etikforskaren Ann Heberlein, 38, gömmer sig i Köpenhamn. Sent i natt hörde hon av sig till sina anhöriga. Flera medier, bland annat Nyheter24, hade då rapporterat om det polisanmälda försvinnandet och bett allmänheten om hjälp med upplysningar. Nu 36 timmar efter försvinnandet har hon hört av sig till oroliga anhöriga.

– Hon mår periodvis inte så bra och har haft självmordstankar, förklarar Skånepolisen. Vi har inte ägnat oss åt något aktivt sökande, men har kontrollerat de bostäder hon har tillgång till på Österlen, säger länsvakthavande Hans Nilsson, som bekräftar att hon lämnade sitt hem utanför Malmö vid tolvtiden på fredagen för att uträtta några ärenden, till Aftonbladet.

Teologie doktorn Heberlein har skrivit om sin manodepressivitet och självmordsplanerna som plågar henne. En del av tankarna utvecklar hon i nya boken "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva". Samma dag som den skulle recenseras försvann Heberlein spårlöst. När förläggaren Svante Weyler skulle möta upp henne, dök hon aldrig upp.

– En trebarnsamma är spårlöst borta och vi vill inte spekulera i varför, förklarade han vid niotiden i går kväll.

Weyler vill inte dra några paralleller till innehållet i boken. I natt sa han att Heberlein, som befinner sig i Köpenhamn, mår bra, trots omständigheterna.

– Hon är återfunnen välbehållen och vi är alla mycket lättade. Hon har varit pressad men mår nu efter omständigheterna bra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!