Tisdag 27 Sep
Stockholm

Tonårstjejer i brutalt knivslagsmål

Hugget gick rakt genom kinden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MOTALA. Några tonårstjejer som träffas för att supa en lördagskväll. Inget ovanligt med det. Det händer över hela landet medan föräldrarna sitter hemma framför teven och blundar.

Men någonting hände. Lägenhetsfesten spårade ur. Två tjejer blev osams och gick ut för att röka och tala ut. Men i stället hamnade de i slagsmål. Den äldre av tjejerna, en 17-åring, tog fram en kökskniv och knivskar den ett år yngre tjejen svårt i ansiktet. Hugget gick rakt genom kinden.

Den bakomliggande orsaken till osämjan och det brutala knivöverfallet är inte känt.

– Det blev ett ganska långt jack från vänster öra till munnen. Enligt polisrapporten var såret cirka åtta centimeter långt och relativt djupt. Flickan ska ha sytts både på in och utsidan, säger åklagare Helene Mårtensson till Corren.

Trots den 17-åriga flickans unga ålder vill åklagaren se henne häktad.

– Jag kommer att begära henne häktade. Hon är ung och då krävs det synnerliga skäl men nu får tingsrätten ta ställning till om hon ska häktas, säger Helene Mårtensson till Corren.

Även den 16-åriga flickan är misstänkt för brott. Hon spottade en polisman i ansiktet i samband med att hon skulle köras till sjukhus och är anmäld för förgripelse mot tjänsteman, uppger Motala Tidning.

Se ett slagsmål mellan två tjejer. Varning för starka bilder.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.