Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krossade kvinnas ansikte - åtalas nu

Nyheter | 20/01/2009 09:48

En 49-årig man och hans sambo misshandlades brutalt med basebollträ och andra tillhyggen av tre unga män i Slottsbron i december.

GRUMS/SLOTTSBRON. Den 49-årige mannen slogs med ett basebollträ och fick en blomkruka i krossad huvudet. Mannens sambo fick ansiktet sönderslaget med en sopkvast.

Tre unga män sökte upp 49-åringen och hans sambo den 19 december efter att ha hört att en bekant skulle ha hotats av honom. De tog med sig tillhyggen och inledde misshandeln som åklagaren beskriver som "hänsynslös och rå".

– Frakturer och sår i ansiktet, frakturer på revben och ganska stora underhudsblödningar, berättar åklagaren, enligt Nya Wermlands Tidning.

Den misshandlade kvinnan uppgav att händelsen hade "förstört hela julen". De åtalade männen, 21, 22 och 23 år gamla, åtalas nu för den grova misshandeln i Slottsbron.

22-åringen är misstänkt för en rad andra våldsbrott. Vid ett annat ett tillfälle använde mannen ett "batongliknande föremål" under en misshandel av tre personer i en lägenhet i Grums.

De tre misstänkta greps dagen efter misshandeln. Två av dem sitter nu häktade i väntan på rättegång. Totalt åtalas fem personer för inblandning i flera grova våldsbrott.

Rättegången hålls den 26 januari i Värmlands tingsrätt.

Skrivet av: