Carolinmördaren inte psykiskt sjuk

Han kan därmed dömas till fängelse.


Den 51-årige man som misstänks för mordet på 29-åriga Carolin Stenvall på en rastplats utanför Gällivare är inte psykiskt sjuk. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen av honom som blev klar på onsdagen.

Enligt läkarna led mannen inte av en allvarlig psykisk störning när kvinnan mördades i september i fjol och inte heller under tiden han undersöktes.

Läkarna konstaterar att mannen inte är i behov av rättspsykiatrisk vård. Deras slutsatser innebär därmed att han kan dömas till fängelse om han åtalas och fälls för mordet.

Carolin försvann den 12 september på vägen mellan hemmet i Piteå och en arbetsintervju i Kiruna. På vägen skulle hon stanna i Gällivare och sova över hos några vänner men hon kom aldrig dit. I stället mördades hon på en rastplats.

Misstankarna riktades tidigt mot den 51-årige Gällivarebon. Han nekade först men erkände senare att han genom en olyckshändelse orsakat Carolin Stenvalls död.

Mannen säger att han och kvinnan hade bråkat om hans bilkörning och att han då knuffat henne så illa att hon slog huvudet i hans bils dragkrok och avled.

Han greps av panik och dumpade henne på en annan plats där han hävdar att han sköt ett skott genom hennes kropp, brände den och täckte den med löv.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.