Löneavdrag för sexuella trakasserier

En universitetsanställd man sextrakasserade sin kvinnliga kollega upprepade gånger. Han får löneavdrag men får behålla jobbet.


UPPSALA. En man anställd vid Uppsala universitet, som ihärdigt sextrakasserat en kvinnlig kollega, får behålla jobbet - med löneavdrag.

Mannen sextrakasserade sin kollega vid flera tillfällen trots att hon sagt ifrån gång på gång. Universitetets personalansvarsnämnd ansåg att en varning inte räckte för den anställde mannen. Istället utfärdade de ett löneavdrag på 25 procent i 20 dagar, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

"Sexuella trakasserier är ett uppträdande i arbetslivet av sexuell natur som kränker en arbetssökande eller arbetstagare. Det kan handla om beröringar, tafsningar, skämt, förslag, blickar och bilder som är sexuellt anspelande och nedvärderande”, skriver Arbetsmiljöupplysningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strul hos Skatteverket när deklarationen öppnade

Flera till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

1 timme sedan
E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.