Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Löneavdrag för sexuella trakasserier

Nyheter | 21/01/2009 14:01

En universitetsanställd man sextrakasserade sin kvinnliga kollega upprepade gånger. Han får löneavdrag men får behålla jobbet.

UPPSALA. En man anställd vid Uppsala universitet, som ihärdigt sextrakasserat en kvinnlig kollega, får behålla jobbet - med löneavdrag.

Mannen sextrakasserade sin kollega vid flera tillfällen trots att hon sagt ifrån gång på gång. Universitetets personalansvarsnämnd ansåg att en varning inte räckte för den anställde mannen. Istället utfärdade de ett löneavdrag på 25 procent i 20 dagar, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

"Sexuella trakasserier är ett uppträdande i arbetslivet av sexuell natur som kränker en arbetssökande eller arbetstagare. Det kan handla om beröringar, tafsningar, skämt, förslag, blickar och bilder som är sexuellt anspelande och nedvärderande”, skriver Arbetsmiljöupplysningen.

Skrivet av: