Man våldtog "i sömnen"

En 26-årig man döms till två års fängelse efter att "sovande" ha våldtagit en kvinna i Haparanda.


HAPARANDA. Den våldtäktsdömda mannen hävdar att han i sömnen dragit ut en kvinnas preventivring och sedan våldtagit henne, utan att veta om det. Kvinnan vaknade av en brännande smärta i underlivet drog sig snabbt bort ifrån mannen. Han ska då ha sagt: "Äh, kom igen!", hållit fast henne och tvingat in sina fingrar i henne ännu en gång. Kvinnan skrek av smärtan, gjorde motstånd och tog sig från lägenheten där de befann sig.

Det var i september förra året som den 26-årige mannen och kvinnan, som var bekanta, tog en pizza tillsammans efter en utekväll. Kvinnan, som bodde utanför staden, försökte sedan få tag på skjuts men fick sedan en sovplats hos mannen. De hade var sitt täcke och rörde inte vid varandra innan de somnade, enligt förhören. Men kvinnan vaknade plötsligt upp av smärta i underlivet och såg av att 26-åringen ligga naken bredvid henne med erektion.

Mannen nekar till brott och påstår att han inte varit medveten om att han tagit av kvinnans t-shirt och trosor och våldtagit henne. Men Lutger Grote vid sömnlaboratoriet, bedömer att det är osannolikt att mannen utfört dessa handlingar utan att vara medveten om dem.

Grote menar att det finns personer som kan utföra sexuella handlingar i sömnen, genom så kallad NON-Rem parasomni. Men att dessa övergrepp var för avancerade för det. Undersökningsanalyser visar också att mannens DNA fanns i kvinnan och att han dragit ur hennes P-ring.

Mannen döms nu till två års fängelse vid Haparanda tingsrätt samt att betala skadestånd på 81.000 kronor, skriver Norrbottens- Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!