Sexkonflikt på Sandvikens kommun

Anställd: Jag känner din snopp.


Ord står mot ord mellan de anställda på Sandvikens kommun. Flera kvinnor säger att en manlig kollega flera gånger "varit på" dem; kittlat dem, masserat dem ofrivilligt och klappat dem i baken. Efter många års "sexuella trakasserier" valde en kvinna till slut att anmäla mannen.

– Han vill hela tiden hålla i mig och ta på mig och jag tycker situationen känns obehaglig, säger hon i utredningssamtal.

Kvinnan tror att mannen å ena sidan försöker få till det med alla kvinnor på arbetsplatsen, samtidigt som han har maktbegär och vill sätta dem på plats. Hon medger att de från början ofta var med på skämten, men att det sedan gick för långt.

"Du borde raka dig där nere"

Mannen är oförstående till anklagelserna och talar om sig själv som en social och skojglad person.

– Jag har ingen sexuell baktanke med det utan gör det av omtanke, säger han i utredningssamtalen enligt GD.

I stället hävdar han att det är de kvinnliga kollegorna som flera gånger har sextrakasserat honom. En ska ha satt sig i hans knä och sagt att hon "kände hans snopp". En annan har sagt att han borde "raka sig där nere".

Enhetschefen har nu bestämt sig för att hålla ett allvarligt samtal med mannen om vad sexuella trakasserier egentligen innebär. Chefen ska dessutom prata med hela arbetsgruppen.

Bossen kan i vissa fall vara oförstående

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.