Sexkonflikt på Sandvikens kommun

Anställd: Jag känner din snopp.


Ord står mot ord mellan de anställda på Sandvikens kommun. Flera kvinnor säger att en manlig kollega flera gånger "varit på" dem; kittlat dem, masserat dem ofrivilligt och klappat dem i baken. Efter många års "sexuella trakasserier" valde en kvinna till slut att anmäla mannen.

– Han vill hela tiden hålla i mig och ta på mig och jag tycker situationen känns obehaglig, säger hon i utredningssamtal.

Kvinnan tror att mannen å ena sidan försöker få till det med alla kvinnor på arbetsplatsen, samtidigt som han har maktbegär och vill sätta dem på plats. Hon medger att de från början ofta var med på skämten, men att det sedan gick för långt.

"Du borde raka dig där nere"

Mannen är oförstående till anklagelserna och talar om sig själv som en social och skojglad person.

– Jag har ingen sexuell baktanke med det utan gör det av omtanke, säger han i utredningssamtalen enligt GD.

I stället hävdar han att det är de kvinnliga kollegorna som flera gånger har sextrakasserat honom. En ska ha satt sig i hans knä och sagt att hon "kände hans snopp". En annan har sagt att han borde "raka sig där nere".

Enhetschefen har nu bestämt sig för att hålla ett allvarligt samtal med mannen om vad sexuella trakasserier egentligen innebär. Chefen ska dessutom prata med hela arbetsgruppen.

Bossen kan i vissa fall vara oförstående

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Vapen förstörda i Jemen

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.