Onsdag 12 Maj
Stockholm

Sexkonflikt på Sandvikens kommun

Anställd: Jag känner din snopp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ord står mot ord mellan de anställda på Sandvikens kommun. Flera kvinnor säger att en manlig kollega flera gånger "varit på" dem; kittlat dem, masserat dem ofrivilligt och klappat dem i baken. Efter många års "sexuella trakasserier" valde en kvinna till slut att anmäla mannen.

– Han vill hela tiden hålla i mig och ta på mig och jag tycker situationen känns obehaglig, säger hon i utredningssamtal.

Kvinnan tror att mannen å ena sidan försöker få till det med alla kvinnor på arbetsplatsen, samtidigt som han har maktbegär och vill sätta dem på plats. Hon medger att de från början ofta var med på skämten, men att det sedan gick för långt.

"Du borde raka dig där nere"

Mannen är oförstående till anklagelserna och talar om sig själv som en social och skojglad person.

– Jag har ingen sexuell baktanke med det utan gör det av omtanke, säger han i utredningssamtalen enligt GD.

I stället hävdar han att det är de kvinnliga kollegorna som flera gånger har sextrakasserat honom. En ska ha satt sig i hans knä och sagt att hon "kände hans snopp". En annan har sagt att han borde "raka sig där nere".

Enhetschefen har nu bestämt sig för att hålla ett allvarligt samtal med mannen om vad sexuella trakasserier egentligen innebär. Chefen ska dessutom prata med hela arbetsgruppen.

Bossen kan i vissa fall vara oförstående

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela