Stockholm

Lagar för god skolmat - stoppas

Kommunen vill få bort den bejublade kocken Niclas Larsson.


Läs mer

ÅSA. Kocken Niclas Larsson har förbättrat skolmaten till himmelska höjder på grundskolan i Åsa Gård. Huvudrätterna kommer klara från Åsaskolan, men Larsson förbereder själv tillbehör som potatis, ris och sallad.

Hans ambition är att piffa till maten lite extra med enkla medel. Något som inte gillas av Kungsbacka kommun, då man anser att han inte borde ha tid att göra alternativrätter av överbliven mat eler vitlökskrutonger.

– För mig är det inte alls tidsödande, säger Niclas. Jag är van vid högt tempo och att jobba effektivt. Jag ser det som vilket restaurangjobb som helst där jag vill serva mina gäster så gott det går med de medel som finns, menar Larsson, enligt GT.

Han fick också höra att det var orättvist mot de andra skolorna att han ansträngde sig så mycket.

– Dessutom fick jag höra att det är strängt förbjudet att servera stekt ägg till pyttipannan. Det tar för lång tid att steka äggen, anser de. Men det tycker inte jag, menar han.

Kommunen ville att Niclas skulle lämna sin tjänst den femte februari. Men efter en stor demonstration med lärare, elever och föräldrar tvärvände Kungsbacka kommun.

– Vi erbjuder Niclas Larsson att fortsätta terminen ut. Det är tråkigt om vi varit otydliga som arbetsgivare. Om Niclas vill vara kvar kan vi ha en fortsatt dialog för att reda ut det här, säger Annika Åkerlund, verksamhetschef för serviceområde Måltid, skriver GT.

 

 

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.