Elever tvingas äta på papperstallrikar

Kommunen har inte råd att köpa in ny diskanläggning.


KARLSKRONA. I flera år har 200 elever vid Törnströmska gymnasiet tvingats äta med undermåliga papperstallrikar och plastmuggar. När de ska äta soppa viker sig pappskålarna och soppan flyter igenom. Skolpolitikerna ser det som oacceptabelt, ändå fortsätter skolan med pappersartiklarna.

– Man känner sig lite bortglömd här ute i bland, säger Jonathan Malmström, elev på Byggprogrammet, till SVT Blekingenytt.

Skolledningen menar att det är ett provisorium. Men det har gått flera år sedan skolan öppnade på Rosenholm i Karlskrona och maten serveras fortfarande på papperstallrikar och plastmuggar.

Utbildningsförvaltningens chef Göran Palmér och gymnasiets rektor Håkan Petersson garanterar att det blir mer papper och plast på obestämd tid för eleverna. Det saknas nämligen pengar till en diskanläggning.

– Vi hade soppa i början, då hade vi pappskålar och när man tog soppa i dem så vek sig dem på mitten och soppan bara flöt igenom, säger Jonathan Malmström till SVT Blekingenytt.

Utbildningsnämnden ser beteendet som oacceptabelt och trodde problemet var fixat för länge sedan.

– Jag tycker självklart att det inte är acceptabelt att elever ska äta maten på papptallrikar och om man gör det under en övergångsperiod när man bygger om eller för att se till att saker och ting blir bättre är en sak. Jag tycker eleverna på Rosenholm har samma rätt som alla andra elever att få äta mat på ett vettigt sätt, säger socialdemokraten Eva-Marie Malmgren, andra vice ordförande i nämnden, till SVT Blekingenytt.

Elever äter på papperstallrikar:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!