Lördag 1 Okt
Stockholm

Vassa metallbitar i skolmaten

Maten blev extra svårsmält för två sjätteklassare i Spånga förra veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bara dagarna efter att Skolbespisningens personal slevade upp mängder med spagetti från golvet nära avloppshålet i Göteborg, avslöjas ännu en skolmatskandal. Denna gång i Stockholm.

Det var eleverna på Gullingeskolan i Spånga som utsattes för matchocken förra veckan. När två sjätteklassare hade lunch serverades pasta med Chicky Bits. Men kycklingköttet innehöll också vassa metallbitar.

En elev började tugga de livsfarliga kycklingbitarna. Lyckligtvis undkom eleven skador i gommen.

–Fruktansvärt. Vi hoppas och tror att detta är en ren tillfällighet, säger Ann-Charlotte Borgbrant, rektor för Gullingeskolan till Metro.

Metro avslöjar även att tre andra Stockholmsskolor serverades kyckling innehållandes metallbitar. Företaget – Fazer Amica – menar att det är deras underleverantör som gjort bort sig.

Enligt Anette Björklund, pressansvarig på cateringföretaget Fazer Amica, beror det hela på att rörreparationer i taket genomfördes i samma lokal som tillagningen av kycklinfärsen hos underleverantören. Metallbitar ramlade då ner från taket rätt ner i kycklingsmeten.

– Det ska ju inte kunna inträffa med de kvalitetskontroller som görs under beredning, avslutar Anette Björklund för Metro.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.