Vassa metallbitar i skolmaten

Maten blev extra svårsmält för två sjätteklassare i Spånga förra veckan.


Bara dagarna efter att Skolbespisningens personal slevade upp mängder med spagetti från golvet nära avloppshålet i Göteborg, avslöjas ännu en skolmatskandal. Denna gång i Stockholm.

Det var eleverna på Gullingeskolan i Spånga som utsattes för matchocken förra veckan. När två sjätteklassare hade lunch serverades pasta med Chicky Bits. Men kycklingköttet innehöll också vassa metallbitar.

En elev började tugga de livsfarliga kycklingbitarna. Lyckligtvis undkom eleven skador i gommen.

–Fruktansvärt. Vi hoppas och tror att detta är en ren tillfällighet, säger Ann-Charlotte Borgbrant, rektor för Gullingeskolan till Metro.

Metro avslöjar även att tre andra Stockholmsskolor serverades kyckling innehållandes metallbitar. Företaget – Fazer Amica – menar att det är deras underleverantör som gjort bort sig.

Enligt Anette Björklund, pressansvarig på cateringföretaget Fazer Amica, beror det hela på att rörreparationer i taket genomfördes i samma lokal som tillagningen av kycklinfärsen hos underleverantören. Metallbitar ramlade då ner från taket rätt ner i kycklingsmeten.

– Det ska ju inte kunna inträffa med de kvalitetskontroller som görs under beredning, avslutar Anette Björklund för Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.