Arbetslösa söker inte jobb

Var femte arbetslös som säger till Arbetsförmedlingen de sökt jobb ljuger i själva verket. Det visar stickprovskontroller. Arbetsförmedlingen vill nu skärpa kontrollen av att de som får a-kassa verkligen söker jobb.


Var femte arbetslös som säger till Arbetsförmedlingen de sökt jobb ljuger i själva verket. Det visar stickprovskontroller som Arbetsförmedlingen gjort på sex platser, rapporterar Ekot.

– Kontrollen av att de som får a-kassa verkligen söker jobb bör skärpas, tycker Leif Tallskog, chef för arbetslöshetsförsäkringen på Arbetsförmedlingen.

Han anser att stickprovskontroller bör införas över hela landet, men något formellt beslut har inte fattats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.