Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Långa straff för heroinsmuggling

Nyheter | 27/01/2009 19:15

Fem män dömdes i dag till långa fängelsestraff.

De dömdes för att ha försökt smuggla sammanlagt 19 kilo heroin med bil och buss från Balkan via Sverige till Norge. Huvudmannen, en 26-åring från Malmö, dömdes till 14 års fängelse.

Malmö tingsrätt dömde tre av de övriga männen - en 53-årig bussägare från Sarajevo, hans 27-årige son och en 48-åring från Strömstad - till vardera tio års fängelse. En 34-årig man från Höör fick nio års fängelse. Samtliga förnekade brott, rapporterar Skånska Dagbladet på nätet.

Enligt domen organiserades smugglingen av 26-åringen i Malmö. Efter att ha köpt upp heroin har den transporterats till bland annat Sarajevo i Bosnien eller till någon serbisk ort där den överlämnats till kurirer.

Men redan i Serbien stoppade polisen hösten 2007 en av smuggelbilarna innehållande nio kilo narkotika. Malmöbon ordnade då fram närmare tio kilo nytt heroin och förmådde den 53-årige bussägaren och dennes son att ta med sig knarket vid en körning från Sarajevo till Norrköping. Där lastades partiet om till 48-åringens bil för vidare transport till Norge.

Men i en operation benämnd "Vanja" slog polisen till i Norrköping och grep 53-åringen, 48-åringen och 27-åringen. Därefter följde 26-åringen och 34-åringen. Polis och åklagare är övertygade om att fler personer var inblandade i knarkaffärerna.

Skrivet av: