Advokat frågas ut om kidnappning

Advokat kommer att frågas ut i kidnappningsutredning.


Åklagaren Thomas Malmenby planerar att fråga ut advokaten som representerar den svenska mamman som misstänks ha kidnappat två pojkar, nio och elva år gamla.

– Vi planerar att tala med advokaten i syfte att få veta vilka kontakter hon har haft med mamman, säger åklagaren Malmenby, som leder utredningen om de försvunna barnen, till Brisbane Times på nätet.

Advokaten lämnade i förra veckan in en skrivelse till svensk domstol och vädjade om att mamman ska få "en rättvis rättegång". I samband med detta blev advokaten intressant för polisen, skriver tidningen.

Den svenska mamman förlorade vårdnaden om sina barn 2004. De har varit bosatta hos sin pappa i Australien och kidnappades sedan en domstol i fjol givit mamman rätten att få träffa sina pojkar. Svensk polis tror dock att kvinnan har fått hjälp av andra att gömma de båda pojkarna.

Barnens australiska pappa har anklagat föreningen Kobra för att ha hjälpt mamman att kidnappa pojkarna, men dess ordförande Carina Sallberg säger till Brisbane Times att föreningen inte har något med det att skaffa. Enligt henne har Kobra enbart hjälpt mamman att författa en skrivelse med klagomål på pojkarnas pappan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!