Förening anklagas för kidnappning

Australisk pappa anklagar föreningen Kobra: "De hjälpte min fru kidnappa barnen"


En australisk man anklagar föreningen Kobra för att ha hjälpt den svenska mamman att kidnappa hans båda söner, nio och elva år gamla.

Enligt Brisbane Times på nätet undersöker svensk polis om huruvida medlemmar i föreningen kan vara inblandade i bortförandet av pojkarna.

Tidningen uppger att Kobra, som får bidrag från svenska staten, har tillgång till ett 30-tal "säkra hus" i Sverige och utomlands där kvinnan kan gömma undan pojkarna för polisen. På föreningens webbplats står att syftet med verksamheten bland annat är att stärka barns rättssäkerhet och skydda dem från övergrepp.

Även åklagaren Thomas Malmenby som leder utredningen om de försvunna barnen tror att kvinnan har fått hjälp att gömma dem, enligt tidningen.

Enligt tidningen skulle barnen ha återvänt från Sverige till pappan i Melbourne den 11:e oktober, men då hade de och mamman försvunnit spårlöst. Mamman misstänks för kidnappning och är efterlyst.

– Jag är verkligen orolig för barnen, mamman är kapabel till vad som helst, säger barnens pappa till Brisbane Times.

Enligt tidningen anklagas även medlemmar i Kobra för att på olika bloggar skriva att pappan har utsatt de båda bortförda barnen för övergrepp.

Den andra februari gick Kobra ut med ett pressmeddelande där de förnekar att de ska ha hjälpt mamman.

"Föreningen Kobra är inte inblandad i fallet med den försvunna kvinnan och hennes barn, vilket TT den 29 januari förmedlade till landets tidningar", skriver föreningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!