Skolelever nära att dödas av polis

Bildlektionen urartade.


ÖDESHÖG, Östergötland -- Niondeklassarna spelade in en film om ett postrån. Men rånet togs på allvar och polispatruller larmades till ett misstänkt väpnat rån mot posten i Ödeshög.

– Vi drog samman alla resurser, det betyder vapen, extravapen, förberedelse för vägspärrar och kontakter med andra län för samma sak, berättar vakthavande befäl Roland Carlson till Östgöta-Corren.

En första patrull kom till platsen. En polisman drog sitt tjänstevapen och skrek åt ungdomarna att lägga sig på marken.

– Det var tur att de lydde, säger Roland Carlson. En oförsiktig rörelse i det läget kan sluta med att någon blir ihjälskjuten.

Eleverna hade bildlektion och skulle spela in en film om ett postrån. Postpersonalen hade ställt upp på att vara med på film, men polisen var inte underrättad, skriver Corren.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.