MC-busar misshandlade småbarnspappa

Spöades brutalt under gevärshot, inför fru och barn.


FORSHAGA. Det började med ett vanligt krogbråk, men slutade med kidnappning, grov misshandel och dödshot.

Det var i december förra året som småbarnspappan var på krogen med sin bror. Där hamnade de i en dispyt med några andra män, en dispyt som slutade med slagsmål. Inget ovanligt med det. Berusade män pucklar på varandra vareviga helg, över hela landet, efter några öl för mycket på den lokala syltan.

Det som kom att skilja den här händelsen från så många andra av samma slag var att några av männen vägrade nöja sig med att låta det hela stanna där. Kvällen därpå maskerade de sig och gav sig beväpnade hem till en av de män som de bråkat med kvällen innan.

De tog sig in i mannens bostad och misshandlade honom under gevärshot, inför fru och barn, med en skiftnyckel.

"Vi dödar dig"

De tvingade mannen att ta dem till sin broders bostad, som även han var inblandad i bråket kvällen innan, och när de inte kom in där fortsatte de misshandeln.

– Vi dödar dig om polisen kopplas in, sade männen med gevärspipan mot småbarnspappans huvud, uppger Nya Wermlands-Tidning .

Men polisen kopplades in och senare på natten kunde fyra av de fem misstänkta gärningsmännen gripas. De är mellan 22-28 år gamla och tillhör Bandidos supportergrupp X-team.

– De har inte sagt så mycket mer än att de nekar till brott, säger vice chefsåklagare Kurt Runhäll, till Nya Wermlands-Tidning.

Rättegången inleds nu på fredag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.