Hells Angels hotar med blodbad

Stockholms undre värld knakar i fogarna. Och det är inte lagens långa arm som hotar. Det är något mycket värre. Det är Hells Angels.


I slutet av december månad 2008 bröt sig någon in i en gul buss av märket Mercedes, som stod parkerad på Norra stationsgatan mitt i Stockholms city. I bussen fanns maskiner och verktyg av det slag som ger hög avkastning bland tjackpundare i den undre världen. Men de lämnades orörda. I stället försvann tjuven med en stor nyckelknippa.

Det är svårt att avgöra om tjuven visste precis vad den gjorde - eller om tjuven i själva verket begick sitt livs misstag. Men det lutar åt det senare.

Den gula Mercabussen, liksom den stora nyckelknippan, tillhörde nämligen Hells Angels. Och nycklarna ska, enligt uppgifter till Nyheter24, gå till olika fastigheter i Stockholm som alla innehas av samma kriminella nätverk.

– Han kunde ju inte veta det. Bussen var inte märkt på något sätt, säger en källa med god insyn i den undre världen till Nyheter24.

Och Hells Angels hade ingen aning om vem tjuven var. Men har varit mycket angelägna om att få tillbaka nyckelknippan.

Omedelbart började de höra sig för med kontakter. Men de tips som kom in ledde ingenvart. Den 2 januari skickades ett sms ut till hundratals mobiltelefoner i händerna på Stockholms kriminella. Nyheter24 har kommit över sms:et vars budskap är svårt att misstolka för den som är hemma i den undre världen:

"På norra Stationsgatan försvann en stor nyckelknippa ur en gul mercabuss för tre dagar sen. Denna tillhör en mycket känd organisation som erbjuder hittelön för att få dom tillbaka. Dom är inte arga på tjuven ENDAST intresserade av att få igen nycklarna. Om så önskas kan tjuven vara helt anonym. Hör av dig direkt om du vet något."

Enligt källor till Nyheter24 är den "kända organisationen" utan tvekan Hells Angels. Och budskapet var med andra ord: "Lämna tillbaka våra nycklar så låter vi dig löpa."

Men tjuven har ännu - sex veckor efter inbrottet i den gula Mercabussen - inte hörsammat uppmaningen. Ocn nu börjar MC-ligans tålamod sina.

– Redan för två veckor sen kom två HA-prospects fram till mig när jag stod vid 7Eleven och förklarade att de började bli otåliga. De mer eller mindre hotade med att börja banka svar ur folk snart. Och nu har två av mina polare fått spö. Det börjar bli jävligt oroligt på gatorna, säger en källa i den undre världen till Nyheter24.

Förvåningen stiger över att "den kända organisationen" inte fått bättre respons på löftet om anonymitet och straffrihet. En källa med god insyn i Hells Angels:

– Alla vet att man inte blåser HA så där. Till och med Bandidos är ute och letar efter nycklarna för att undvika krig. Det kan bli ett blodbad, det här, säger han till Nyheter24.

Men vem kan ha tagit nycklarna? Kan det inte vara just Bandidos?

– Nej, det tror jag absolut inte. De vill inte ha krig. Inte nu. Det är ett jävla mysterium. Nycklarna går ju inte att använda. Alla ställen är bevakade. Men ett ställe var obevakat ett tag och där gjordes ett brytförsök. Utan att lyckas.

Vad är det för ställen? Festlokaler? Knarkgömmor? Vapenförråd?

– Det vill jag inte kommentera.

När Nyheter24 når sektionschefen för underättelseroteln, Erik Borendal, kan han varken bekräfta eller förneka uppgifterna.

–Det cirkulerar väldigt mycket information runt mig just nu. Trots att det inte plingar någon klocka låter det här inte osannolikt.

Enligt Johan Arvidsson vid underättelseroteln finns det ingen polisanmälan mot inbrott i en gul Mercabuss på Norra stationsgatan i Stockholm vid det aktuella datumet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!