Tisdag 26 Okt
Stockholm

13-åring fick inte gå på bussen

Alexander fick frysa i över en timme innan någon kom och hämtade honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LÖDÖSE. Alexander Eliasson Westberg, 13, skulle precis kliva på bussen vid hållplatsen i Lödöse. Men han fick inte åka med – eftersom han bara hade kontanter på sig. Alexander fick sedan stå och vänta i kylan i över en timme innan han kom hem.

Alexanders mamma ringde till Västtrafik för att fråga vad det var frågan om. Enligt uppgifter ska det vara kontantstopp på bussarna sedan en vecka tillbaka, på grund av ett tidigare rån mot en chaufför.

– Jag tycker att de kunde se genom fingrarna, det handlar ju om en 13-åring, säger hon till GT.

Till slut var mamman tvungen att åka och hämta sin son, då Västtrafik lovat att ordna med taxi efter 45 minuter. Alexander hade då väntat i en timme.

– Tänk om något skulle ha hänt mig på vägen. När 2-åringen ligger hemma och sonen står vid busshållsplatsen, menar mamman.

Swebus kör linjen för Västtrafik och menar att chauffören inte gjort något fel utan följt reglerna. I stället menar man att allmänheten inte informerats ordentligt.

– Klart att det är beklagligt. Det skulle jag själv tycka om det var min 13-åring, säger Magnus Härle, områdeschef för Swebus, skriver GT.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela