SVT-profilen fälld för mordförsök

Tycker själv att han ska släppas ut i samhället.


GOTLAND. Det var den 1 december förra året som en ordförande i en stiftelse åkte till stiftelsens fastighet för att hämta några tavlor. Den så kallade SVT-profilen, som sedan länge hyrde en lägenhet i fastigheten, gick då till attack och sköt den 48-årige ordföranden i ryggen. I dag dömdes teveprofilen för tre mordförsök av Gotlands tingsrätt.

Förutom ordföranden sköt den 76-årige SVT-profilen även mot två poliser. Tingsrätten beslutade dock att den dömde först ska genomgå en omfattande rättspsykiatrisk undersökning. Denna kommer att avgöra om mannen 76-åringen ska avtjäna ett fängelsestraff eller få vård.

Tevemannen anser själv att han ska försättas på fri fot och tillsammans med sin advokat kommer de att överklaga beslutet. Han tycker heller inte att han begick några brott när han sköt mot polisen. Däremot erkänner han olaga hot och vållande till kroppsskada på ordföranden, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.