Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4663
reaktioner idag

Svensk tidning föredöme i Europa

Nu prisas de för sitt "betydelsefulla" och "innovativa" projekt.

Quick Response. Tidningen som uppmärksammats nationellt för sin granskning av mediers bevakning om invandring, integration och främlingsfientlighet, prisas nu internationellt.

Med stöd från Europeiska Kommissionen har Internationella journalistfederationen, Internews Europe och Media Diversity Institute undersökt olika intiativ i europa som syftar till mångfald i medier. Quick Response hamnar bland topp 30 av 472 undersökta projekt.

–Europa är en strålande blandning av kultur och mångfald. Vi måste värja oss mot diskriminering i all dess form. Initiativen och rekommendationerna som identifierats visar medier hur de kan se till att representera mångfald. Medier måste första att de kan förlora ekonomiskt på att inte engagera sig för mångfald, säger Aiden White, generalsekreterare på Internationella journalistfederationen.

Skrivet av:

Mer:

Schweiz röstar om invandring