Toppchef körde full

Hade varit på systemet klockan 10 på morgonen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

SSAB-chefen och Luleå hockeys vice ordförande, Anders Ahnqvist, 53, har åkt fast för rattfylla. Han stoppades av en polispatrull när han var på väg hem från Systembolaget klockan kvart över tio på förmiddagen.

Han fick körkortet indraget från 26 januari och åtta månader framåt. Anders Ahnqvist är avdelningschef på SSAB:s enhet för tillverkning av specialstål, Hard & special steels, med 38 anställda. Han är också vice ordförande i Luleå hockeys styrelse.

– Jag körde dagen efter och det var dumt. Jag är djupt ångerfull och jag har tagit tag i mina problem, säger Anders Ahnqvist, till Norrländska Socialdemokraten.

Idrottsvärlden skakades av många rattfylleskandaler under 2008:

  • 30 september 2008 Frölundas hockeyback Ronnie Sundin åker fast för rattfylleri, promillehalten är 0,22.
  • 7 september 2008 Malmö FF:s målvakt Dusan Melichárek åker fast för fortkörning och rattfylla. Utandningsprovet visar 0,21 promille, som motsvarar drygt 0,4 promille i blodet.
  • 14 augusti 2008 Elfsborgsspelaren Daniel Mobaeck kör hem efter en lagfest men kör rakt in i en husbil. Mobaeck har 1,62 promille alkohol i blodet och riskerar att åtalas för grovt rattfylleri.
  • 22 juni 2008 Rallyföraren Daniel Carlsson försöker smita från en poliskontroll i Kil men upptäcks. Ett blodprov avslöjar en promillehalt på 0,79, extra olämpligt med tanke på att han drev ett projekt för nykterhet i trafiken.
  • 21 juni 2008 En elitspelare i ishockey hittas sovande i sin bil i Norduppland. Ett blodprov visar att spelaren har 1,69 promille i blodet. Den tidigare landslagsspelaren riskerar åtal för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd, men nekar till anklagelserna och säger att han lagt sig i bilen för att sova.
  • 14 februari 2008 AIK-spelaren Dulee Johnson grips av polis i centrala Stockholm och ett blodprov visar att han har drygt 1,7 promille alkohol i blodet. Johnson åtalas för grovt rattfylleri och olovlig körning då han dessutom saknar körkort.

Skrivet av: