Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen gav fyra miljoner för tre ord

Nyheter | 11/02/2009 06:29

Dyrt värdegrundsarbete.

Orden "engagerade", "effektiva" och "tillgängliga" blev dyra för polisen. Fyra miljoner kronor blev kostnaden för tre ord. I ett år har 20 000 poliser sagt sitt om vilka värderingar de tycker är viktiga för polisens arbete. Resultatet blev de så kallade värdeorden.

Värdeorden ska nu verka som en sorts gemensam värdegrund för arbetet med att förbättra polisens arbete och rykte. Något som kan behövas i dessa mörka tider för polisen.

– Vårt mål är att vi ska förbättra vårt arbete med att minska brottsligheten och få ökat förtroende hos allmänheten, säger Marina Rydholm på Rikspolisstyrelsen, till Metro.

Tanken är att orden ska genomsyra allt arbete inom polisen. Att man behövt spendera 4,2 miljoner på ett projekt som resulterat i ett dokument med tre ord tycker man inte är märkligt.

– Papperet har ingen betydelse. Men att så många poliser deltagit kommer att hjälpa oss, säger Marina Rydholm, till Metro.

Debatten om värderingar inom polisen blossade upp efter att poliser i Malmö uttalat sig rasistiskt i samband med oroligheterna i Rosengård i december.

Skrivet av: