Polisen gav fyra miljoner för tre ord

Publicerades: 11 Feb 2009, 06:29, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 23:04

Dyrt värdegrundsarbete.


Orden "engagerade", "effektiva" och "tillgängliga" blev dyra för polisen. Fyra miljoner kronor blev kostnaden för tre ord. I ett år har 20 000 poliser sagt sitt om vilka värderingar de tycker är viktiga för polisens arbete. Resultatet blev de så kallade värdeorden.

Värdeorden ska nu verka som en sorts gemensam värdegrund för arbetet med att förbättra polisens arbete och rykte. Något som kan behövas i dessa mörka tider för polisen.

– Vårt mål är att vi ska förbättra vårt arbete med att minska brottsligheten och få ökat förtroende hos allmänheten, säger Marina Rydholm på Rikspolisstyrelsen, till Metro.

Tanken är att orden ska genomsyra allt arbete inom polisen. Att man behövt spendera 4,2 miljoner på ett projekt som resulterat i ett dokument med tre ord tycker man inte är märkligt.

– Papperet har ingen betydelse. Men att så många poliser deltagit kommer att hjälpa oss, säger Marina Rydholm, till Metro.

Debatten om värderingar inom polisen blossade upp efter att poliser i Malmö uttalat sig rasistiskt i samband med oroligheterna i Rosengård i december.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Barn allvarligt skadad efter påkörning

"Unabombaren" Kaczynski är död

Theodore "Ted" Kaczynski, känd som "unabombaren" har avlidit i fängelset, enligt ett uttalande från kriminalvården i USA.

Viaplay rasar – men svensk strömning växer

1 timme sedan
Strömningstjänsten Viaplay har kollapsat på börsen i veckan. Kunderna sviker och annonsmarknaden viker ned, enligt bolaget. Men svenskarna betalar mer för strömningstjänster nu än för ett år sedan och branschen växer, enligt Marie Nilsson på Mediavision.

Krisen avvärjd: Jordgubbar till midsommar

1 timme sedan
Den senaste tidens värme har gjort att jordgubbarna ser ut att mogna i tid. Det ska gå att få svenska jordgubbar på bordet till midsommar i hela landet, enligt Bärfrämjandet.

Efter åtalet – Trump möter vänligt sinnad publik

1 timme sedan
USA:s tidigare president Donald Trump gör sina första officiella framträdanden sedan han åtalats i ett omfattande federalt mål – och han väljer att göra dem hos några av sina trognaste republikanska anhängare i delstaten Georgia och i North Carolina.

Barnens öde lyfter hela landet

2 timmar sedan
Vi hittade barnen: mirakel, mirakel, mirakel! Orden speglar stämningen i Colombia och tillhör general Pedro Sánchez som ledde sökinsatsen efter de fyra försvunna barnen i Amazonas regnskog.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.