Polisen diskriminerar muslimer

Ny bok avslöjar rasismen i kåren.


Michael Lundh arbetade som polis under 26 års tid. Nu kommer hans bok "Rädda Sverige" som bland annat avslöjar hur muslimer diskrimineras vid intagningen till polishögskolan.

– De unga ser problematiken till skillnad från polisledningen. Jag har flera gånger bjudits in att föreläsa på polishögskolan, men inte av ledningen utan av studenterna. Det säger en hel del. Ledningen vill inte ha den här typen av problem, men vägrar föra en dialog och tror att det räcker med värdegrundsutbildningar och dokument, säger Michael Lundh till Östgöta Correspondenten.

Han hävdar att han i boken bland annat kommer att kunna leda i bevis att muslimer diskrimineras vid intagningen till polishögskolan.

– Jag har följt en ung muslimsk man som sökte. När han mönstrade inför värnplikten togs han ut som befäl och ansågs som ytterst lämpad. Samtidigt har han mängder med ledarskapsutbildningar, klarade fystesterna och svenska provet vid intagningen med god marginal. I mina ögon var han given, ändå togs han inte in, säger Michael Lundh till Östgöta Corrspondenten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!