Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor polisjakt efter kidnappning

Nyheter | 11/02/2009 11:57

Vittnen har larmat om människorov.

ÄLVSBYN, Norrbotten -- Polisen i Norrbotten spanar sedan klockan 11 på onsdag förmiddag efter två bilar misstänkta för inblandning i ett fall av misstänkt människorov i Älvsbyn

En 25-årig, asylsökande kvinna, tvingades in i en bil strax efter klockan 11.

Polisen har bilarnas registreringsnummer och de två fordonen - en blå VW Golf och en silverfärgad Audi A4 - är hyrbilar hemmahörande i Stockholm. I dessa färdas sammanlagt åtta personer.

– Vi har satt in alla tillgängliga resurser i Norrbotten och vi har larmat Västerbotten. Dessutom vi har en helikopter uppe, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid polismyndigheten i Norrbotten, till Nyheter24.

Polisen är i nuläget förtegna om motiven bakom bortrövandet.

– Vi har våra teorier om motiven, men det är ingenting vi går ut med. När det här är över får vi se om teorierna stämmer. Det finns uppgifter om att förövarna och den bortrövade kvinnan kände varandra.

Har ni fått tips från folk som har sett bilarna?

–Vi har fått en del tips, men av spaningstekniska skäl går vi inte ut med registreringsnummer på bilarna, säger Anna-Lena Jonsson.

När kommer ni gripa gärningsmännen?

– Det är svårt att spekulera i, men vi har registreringsnummer på bilarna och signalement på de misstänkta.

Skrivet av: