Stor polisjakt efter kidnappning

Vittnen har larmat om människorov.


ÄLVSBYN, Norrbotten -- Polisen i Norrbotten spanar sedan klockan 11 på onsdag förmiddag efter två bilar misstänkta för inblandning i ett fall av misstänkt människorov i Älvsbyn

En 25-årig, asylsökande kvinna, tvingades in i en bil strax efter klockan 11.

Polisen har bilarnas registreringsnummer och de två fordonen - en blå VW Golf och en silverfärgad Audi A4 - är hyrbilar hemmahörande i Stockholm. I dessa färdas sammanlagt åtta personer.

– Vi har satt in alla tillgängliga resurser i Norrbotten och vi har larmat Västerbotten. Dessutom vi har en helikopter uppe, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid polismyndigheten i Norrbotten, till Nyheter24.

Polisen är i nuläget förtegna om motiven bakom bortrövandet.

– Vi har våra teorier om motiven, men det är ingenting vi går ut med. När det här är över får vi se om teorierna stämmer. Det finns uppgifter om att förövarna och den bortrövade kvinnan kände varandra.

Har ni fått tips från folk som har sett bilarna?

–Vi har fått en del tips, men av spaningstekniska skäl går vi inte ut med registreringsnummer på bilarna, säger Anna-Lena Jonsson.

När kommer ni gripa gärningsmännen?

– Det är svårt att spekulera i, men vi har registreringsnummer på bilarna och signalement på de misstänkta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.