Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Körlärares elever kontrolleras

- 30/09/2008, 12:01 -

Polisen ska undersöka elevlistor till den körskollärare som sitter häktad för våldtäkt mot en elev.

Polisen ska undersöka elevlistor hos nuvarande och tidigare arbetsgivare till den körskollärare som sitter häktad för våldtäkt mot en 19-årig elev.

Förra onsdagskvällen slog 19-åringen larm till sin syster via SMS och skrev att hon var kidnappad. En timme senare påträffades hon nära sitt hem i Vårberg. Enligt polisen hade kvinnan utsatts för en fullbordad våldtäkt i samband med en körlektion. Våldtäkten skedde i Nynäshamnstrakten.

Polisen satte in flera patruller i jakten på den misstänkte, som anhölls senare på natten och häktades misstänkt för våldtäkt i fredags. Körskolläraren, som är 43 år, nekar till brott.

– Vi ska kontrollera att inga andra har drabbats av exempelvis sexuellt ofredande eller andra övergrepp, säger kammaråklagare Nils Lundberg till TT.

Mannen är dömd för sexuellt umgänge med barn i norra Sverige 2003. När Vägverket tillfrågade polisen om hans lämplighet som körskollärare avrådde man därför från att godkänna honom. Det är oklart om mannen ändå blev godkänd.

Åklagaren säger sig ha bra bevisning för våldtäkten och räknar med att väcka åtal mot körskolläraren om en knapp månad.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av: