Söndag 18 Apr
Stockholm

Här är din middag

Matvarukedjor stoppar nu försäljningen av företagets produkter. Anledningen? Snusk i mängder. Nyheter24 har exklusiva bilder från Livsmedelsverket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Snusk utan dess like har påträffats i köttfabriken i Malmö. Gråsuggor och tusenfotingar, gammalt kött, hundbajs och mögel hör till vardagen på Markos chark. Livsmedelsverket har beslutat att dra in tillståndet för fabriken. Matvarukedjor stoppar nu försäljningen av produkterna.

Veterinärinspektören Wolfgang Heger menar att synerna han möttes av på fabriken var de värsta han någonsin sett under sina tio år i branschen.

– I det rummet där de maler ner köttet till korvsmet sprang det levande gråsuggor och tusenfotingar. Och en kollega till mig har sett hundbajs i ett lagerutrymme för korvskinn. Det ska inte finnas hundar på en livsmedelsanläggning, säger han enligt Sydsvenskan.

Även om matvarukedjor nu stoppat försäljningen kan fabriken fortsätta produktionen av snuskmaten. Företaget har överklagat beslutet och under tiden beslutet vinner laga kraft frodas ohyran på charken.

Redan i somras varnades företaget och tillståndet hotades att dras in. Men ingen förbättring gjordes. Marko Anic, företagets ägare, menar att städpersonalen blivit utbytt, skriver Sydsvenskan. Han vet inte varför ingen förbättring gjorts.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela