Naturläkare polisanmäld

Naturläkaren tog tiotusentals kronor i betalning för att bota cancer.


BORÅS. En naturläkare i Borås tog tiotusentals kronor i betalning och lovade att bota en kvinna från en svår cancer i magen.

Medicinen bestod bland annat av vitkål, basilika och musselolja.

Kvinnan avled och nu är mannen polisanmäld.

Enligt lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område, den så kallade kvacksalverilagen, är mannen förbjuden att behandla bland annat cancer, skriver Borås Tidning. Han hävdar också att han kan behandla diabetes, vilket också är olagligt.

Mannen är inte legitimerad läkare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.