Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alicias pappa dömd i hovrätten

Nyheter | 13/02/2009 12:06

Han döms till fängelse i ett år och två månader.

Det blev mildare straff i hovrätten för den man som dömts för att ha fört bort sin då femåriga dotter Alicia till Kambodja och gömt henne i över ett år.

Hovrätten för västra Sverige sänkte på fredagen hans fängelsestraff till ett år och två månader, tre månader kortare än i tingsrättens dom. Den 48-årige mannen döms även i hovrätten för grov egenmäktighet med barn.

Även skadeståndet till barnets mor sänktes, från 87 900 kronor till 69 404 kronor. Även om hovrätten delar tingsrättens bedömning att brottet är grovt, görs en något annorlunda bedömning av rimlig nivå på straffpåföljden.

Bakgrunden till domen är att när den nu sjuåriga Alicia var fem år tog pappan med henne på semester. Han och barnets mor var då separerade och mamman hade sagt ja till en tvåveckorssemester. Men mannen höll sig alltså undan med dottern i över ett år.

Skrivet av: