Behå för barn stoppas av Ica

Ica har lovat att ta bort plagget ur sitt sortiment.


Ica har i sin stormarknadskedja Maxi sålt spetsbehåar i barnstorlekar. Tvåbarnsmamman Jenny Nystedt upprördes när hon i en butik i Alingsås upptäckte en behå i storleken 134/140 centilong, lagom till en flicka i sju- till åttaårsåldern.

– Jag blev alldeles bestört. Det är fullständigt vidrigt att göra barn till sexobjekt på det här viset, säger hon till Alingsås tidning.

Ica förklarade till en början att tanken inte varit att sälja en sexig behå utan en söt topp. Senare beslutade dock butikskedjan att sluta sälja plagget.

– Vi tar bort den ur vårt sortiment i samtliga butiker i Sverige omedelbart, säger Bo Halvarsson, sortiment- och inköpschef på Ica, till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.