Lördag 25 Sep
Stockholm

Reinfeldts far ber inte om ursäkt

Reinfeldts pappa nekar till att ha kört rattfull.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 skrivit tidigare greps Fredrik Reinfeldts pappa, Bruno Reinfeldt, med 0,79 promille alkohol i blodet den 23 oktober förra året. Han är misstänkt för rattfylla. Händelsen uppdagades då ett vittne larmade polisen efter att ha sett en vinglig Bruno Reinfeldt sätta sig bakom ratten på sin bil och köra iväg i en såväl vinglig som livsfarlig färd från Täby centrum.

I polisförhöret nekar pappa Reinfeldt och påstår att han drack vin när han kom hem från bilfärden. Han ska dock ha druckit vin kvällen innan också men påpekar att han "förbränner alkohol ganska bra" enligt Expressen.

Efter att vittnet larmade polisen besökte de Bruno i hans radhus i Täby.

–De tog med mig till stationen. Men då hade jag parkerat bilen för länge sedan – cirka en och en halv timme tidigare. De tog blodprov, och det visade att jag hade 0,79 promille. Men jag hade aldrig kört bil med det i blodet. Jag drack vin när jag kom hem och lagade mat, hävdar Bruno Reinfeldt enligt Expressen.

Enligt Expressen har en missnöjd Statsminister tagit upp händelsen med sin far. Samtidigt håller Bruno fast vid sin version och anser inte att han behöver be om ursäkt till det svenska folket.

–Jag anser inte att jag har kört rattfull. Det vill jag säga till svenska folket, uppger han för Expressen.

Men Bruno Reinfeldt överväger ändå att avgå som kommunfullmäktige i Täby Kommun.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela