Reinfeldt talar ut om rattfyllan

"Han har rätt att hävda sin oskuld."


Som Nyheter24 i går kunde rapportera har statsminister Fredrik Reinfeldts papppa Bruno Reinfeldt åtalats för rattfylleri efter att den 23 oktober förra året ha gripits av polis i sitt hem. Ett vittne larmade polisen efter att ha sett Bruno Reinfeldt lämna Täby centrum, till synes påtagligt berusad, i sin bil.

Fredrik Reinfelt kommenterade i går åtalet mot sin pappa.

– Jag har pratat med pappa, efter att ha fått reda på det här, för att höra att han mår bra. Vad exakt som har hänt vet inte jag. Jag vet inte vad som är sant eller inte. Detta måste bevisas i endera riktningen i följande rättsprocess, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen.

– Vad som är sant eller inte i det här, det vet inte jag. Han kommer att behandlas precis som alla andra. Han har rätt att hävda sin oskuld och han har att bära konsekvenserna om han blir fälld. Och hur det blir med det, det vet inte jag, säger Fredrik Reinfeldt till Aftonbladet.

Trots att bevisen mot honom anses vara starka och att det enligt Rättsmedicinalverket förefaller otroligt att han ska ha kunnat sätta i sig den mängd alkohol provtagningen gav utslag för mellan den tiden han kom hem och att polisen grep honom fortsätter Bruno Reinfeldt att neka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.