Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldt talar ut om rattfyllan

Nyheter | 17/02/2009 06:43

"Han har rätt att hävda sin oskuld."

Som Nyheter24 i går kunde rapportera har statsminister Fredrik Reinfeldts papppa Bruno Reinfeldt åtalats för rattfylleri efter att den 23 oktober förra året ha gripits av polis i sitt hem. Ett vittne larmade polisen efter att ha sett Bruno Reinfeldt lämna Täby centrum, till synes påtagligt berusad, i sin bil.

Fredrik Reinfelt kommenterade i går åtalet mot sin pappa.

– Jag har pratat med pappa, efter att ha fått reda på det här, för att höra att han mår bra. Vad exakt som har hänt vet inte jag. Jag vet inte vad som är sant eller inte. Detta måste bevisas i endera riktningen i följande rättsprocess, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen.

– Vad som är sant eller inte i det här, det vet inte jag. Han kommer att behandlas precis som alla andra. Han har rätt att hävda sin oskuld och han har att bära konsekvenserna om han blir fälld. Och hur det blir med det, det vet inte jag, säger Fredrik Reinfeldt till Aftonbladet.

Trots att bevisen mot honom anses vara starka och att det enligt Rättsmedicinalverket förefaller otroligt att han ska ha kunnat sätta i sig den mängd alkohol provtagningen gav utslag för mellan den tiden han kom hem och att polisen grep honom fortsätter Bruno Reinfeldt att neka.

Skrivet av: