Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anfallet mot piratbukten - dag fyra

- 19/02/2009, 09:42 -

Försvaret träder fram i dag och gör sina sakframställningar.

STOCKHOLM. Dag 4. I dag är det de anklagades tur att bemöta de tidigare dagarnas kanoneld från åklagarsidan. Först ut är Fredrik Neij, 30 år, som är en av grundarna till den åtalade fildelningssajten The Pirate Bay (TPB).

Innan han tar vid kommer dock Per E Samuelson, Carl Lundstöms försvarare, att avsluta sin sakframställan.

Per E Samuelsson menar att det framgår i ett mejl mellan Lundström och Svartholm Warg att den förre adrig haft någon avsikt att begå brott i Sverige. Han skriver frågar om de ska lägga ner i tid innan Antpiratbyrån och myndigheterna omringat dem eller fortsätta och "riskera att hamna i finkan? Något som Lundström skriver att han inte har tid med.

Visades ut

Morgonen började med att en man, som senare kommer att höras som vittne, fick en tillsägelse och visades ut ur rättegångssalen.

– Får jag inte lyssna på rättegången på radio då heller?, ska mannen ha frågat efter att åklagarsidan uppmärksammat vittnets närvaro på åhörarläktaren.

Artikeln uppdateras fortlöpande.

Skrivet av: