Nu beställer du färdtjänst via Moldavien

"Vi kan inte ställa några geografiska krav."


Göteborg förlorar nio arbetstillfällen. Enligt det nya avtalet som börjar gälla från och med den första april i år kommer västsvenskar som vill ha färdtjänst kopplas via Falköping och Chisinau i Moldavien.

Det är företaget Samres som på uppdrag av Västtrafik samordnat färdtjänsten och andra sjukresor i Västsverige.

–Vi kan inte ställa några geografiska krav på hur och var Samres ska sköta det, säger Gunilla Wictor, ansvarig för den anropsstyrda trafiken på Västtrafik, som själv har varit nere i Moldavien för att säkerställa kvaliteten.

–Jag var väldigt imponerad av deras svenskakunskaper, så jag tror ingen kommer klaga på att de inte förstår, säger hon till GT.

Det är Samres som bekostar svenskakurserna för personalen. Och enligt Johan Nolenstam, affärsområdeschef på Samres, är det här ett effektivt sätt att spara in pengar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.